Tools voor de start

Voor de start: Sommigen tools zijn hier (op deze pagina) te downloaden. Voor andere gratis instrumenten, waar veel ontwikkelingstijd in zat, vragen wij je om in te loggen.
Daarna wordt direct de knop downloads zichtbaar. Load dan naar hartelust. Graag horen wij uw feed-back.
 

Checklist Oeps een opdracht NU

Er
wordt je een eerste zelfstandige opdracht aangeboden. Hoe kun je dit juist en snel regelen? Een checklist van alternatieven op een rijtje.

Bent je een freelancer en/of een ondernemer volgens de 6 criteria van de belastingdienst?
In het schema 6 criteria belastingdienst (onder downloads), zie je in één blik of je (dit jaar) meer een freelancer bent, of een ondernemer en recht hebt om gebruik te maken van de extra aftrekposten voor zelfstandigen. Ga naar downloads

Tarief berekenen Eens jouw tarief berekenen? Wat vindt men je diensten maatschappelijk waard? En hoe helpt de presentatie van je diensten om de juiste prijs te ontvangen? Uurtariefberekenaar, ga  naar downloads

Wat heb je nodig? Bereken globaal je persoonlijke budget. ENGLISH TOOL Calculate your personal budget

Checklist schrijven ondernemingsplan  
Er zijn veel boeken die je helpen een ondernemingsplan te schrijven. Eigenlijk past die structuur op één A4tje. Hiermee heb je een checklistje, wat te schrijven en uit te zoeken. Klik hier voor pdf A4 checklist ondernemingsplan en een simpele wordstructuur om je ondernemingsplan uit te werken. De financien doe je natuurlijk met ons excel begrotingsinstrument. Je snapt dan je cijfers en kunt ze glansrijk communiceren met o.a. de bank.

Financiële onderbouwing ondernemingsplan, Rekentool Begroten
Er zijn digitale ondernemingsplannen op de markt, waarmee je je hele bedrijfsplan doorrekent. Deze zijn meestal zo voorgeprogrammeerd dat je er weinig ‘eigens’ aan kan maken. In ons excel sheet kan dat wel. Je kunt alles benoemen in de woorden die bij jouw bedrijf passen! Je ondernemingsplan is immers een promotie-instrument, dat indruk maakt door de wijze waarop je de zaken aanpakt! Voor het excel begrotingsinstrument ga je naar downloads. Hier alvast de pdf-toelichting voor gebruik begrotingsinstrument.   
Ook te gebruiken om terug en strategisch vooruit te kijken.

 
Marketing, bedrijfsontwerp en dienstenpakketten
Succesvolle dienstverleners weten pakketten te ontwikkelen die gericht zijn op verschillende behoeften van klanten. Lees meer over Dienstenmarketing.

Via internet krijgt jouw klant al een beeld van je bedrijf. Hoe kun je dit zo verder ontwikkelen dat er een consistent bedrijfsconcept ontstaat? Lees meer over het Trechtermodel  van bedijfsontwerp in het kleine dienstverlenings bedrijf.

Voor een generalistische specialist is het niet makkelijk een bedrijfsconcept te formuleren. Je kunt immers veel/alles. Maak eens een mindmap onderscheid je praktijk. Zo kun je keuzes maken waardoor jouw netwerk jou gaat vragen voor dat wat je leuk vindt en goed in bent.
 

Starten vanuit een uitkering 
De uitkeringsregelgeving lijkt ingewikkeld, maar is dat wel zo? Hier leggen we in 2 A 4tjes aan je uit hoe belastingdienst en UWV stimuleren tot zelfstandigheid. We maakten een bereken-verreken hulp, zodat je reserveert en globaal weet wat je mag verrekenen. Ga naar downloads.
In dit A4tje zie je de fasen die u doormaakt bij het starten vanuit een uitkeringssituatie en de aanpak van Doorpakkers om jedaarbij te begeleiden.

seemly